Hatha yoga i reiki


HATHA YOGA I REIKI je poziv za rad na sebi. Izazov. Iskustvo promene i rasta. Ljubav. Sreća je dostižna i počinje u tebi ....

Joga, meditacija i Reiki na joga času jesu upravo joga terapija, isceljujuća masaža, razgovor, smeh i podrška.

Ja sam Dajana Antonić, instruktor telesnih i duhovnih promena. Verujem da svako dajući najbolje od sebe, budeći ljubav u svom srcu i duši, može biti ta promena koju traži oko sebe, kao i u sebi. Vežbajući jogu i radeći na sebi polako i sa uživanjem, svako postaje bolji negošto je i mislio da jeste i svet oko nas postaje daleko lepše mesto za život.

Moja joga je, u stvari, interesantna kombinacija Hatha joge, joga terapije, Vinyase (flow joge) i Reiki energije.

Podučavam Hatha jogu koja je sveobuhvatni sistem lične transformacije - fizičke, psihičke, emocionalne i duhovne, dakle sa ciljem da doprinese kompletnom i harmoničnom razvoju pojedinca.

Pogodni kako za početnike, tako i za one koji se jogom već bave, časovi obuhvataju Reiki aktivaciju energije na početku svakog časa, kako bi se energija fino kretala čitavim bićem i doprinela poboljšanju kvaliteta disanja, kao i dubljem opuštanju tela i uma tokom praktikovanja određenih tehnika relaksacije. Časovi obuhvataju zagrevanje, asane (fizičke vežbe), joga nidru (duboku relaksaciju), pranajamu (tehnike disanja) i uvod u meditaciju.

Učesnici se podstiču da svaki položaj u Hatha jogi prilagode sebi, u odnosu na uzrast i zdravstveno stanje. Balansirajući rad i opuštanje u pozi, otkrivamo optimalan protok energije za postizanje veće fleksibilnosti, snage i koncentracije. Uz vežbanje ovih asana oseća se priliv energije i entuzijazma.

Vinyasa joga je temeljna i pažljiva praksa bazirana na savladavanju i povezivanju osnovnih joga položaja. Vinyasa stil joge na veoma nežan način povezivanja torzija, inverzija, fleksija i ekstenzije u jedan prijatan i nežan tok (flow), koji revitalizuje, energizuje i relaksira mišićnu, mentalnu i emotivnu strukturu našeg organizma.

Važno je da svako osluškuje svoje potrebe i prema svom senzibilitetu bira mesto na kome će dostići svoj mir.

Joga, dakle, poboljšava koncentraciju, vodi ka boljem razumevanju sebe i drugih, a praktikovanje joge se ne preporučuje samo za očuvanje zdravlja, već i kao preventiva za različite bolesti.

YOGA DHYANA

Sa osnovana meditacije i vežbama Pet Tibetanaca srela sam se još u srednjoškolskim danima. Dani samostalnog istraživanja joge i meditacije kroz literaturu pripremali su me za život u joga praksi, Reiki energijama, za život pun ljubavi i saosećanja. Sertifikovani sam instruktor Hatha joge, škole Dragana Lončara „Vidya yoga“ (200 sati), kao i operativni trener u jogi Saveza za sport i rekreaciju Vojvodine i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom sadu (40 sati). Pored toga, usavršavala sam se na mnogobrojnim kursevima iz domena joge i meditacije, među kojima ističem kurseve škole joge „Pramiti“ iz Ventimiglia, Italija, čuvenog učitelja joge Walter Thirak Rute.

Duhovno putovanje me je dovelo do toga da postanem Usui /Tibetanski Reiki master učitelj, kao i Kundalini Reiki master učitelj, pri „Reiki udruženju Srbije“. Zaljubljenik sam u Istok, kao i sva učenja koja se baziraju na bezuslovnoj ljubavi, pa sam time Inicirana od strane visokog Lame, Tibetanskog duhovnika Khenpo Gjalcen Zangpo u tzv. Utočišta u Budi, Darmi i plemenitoj Sangi kao Karma Ješe Palmo.

Čuvana misao „Učitelj se pojavi kad je učenik spreman.“ nam govori da odgovori dolaze onda kada smo na njih spremni, a kako slučajnosti ne postoje, sama činjenica da ovo čitate dovoljan je „znak“ da ste spremni za promene i da vam neke od mojih veština u tome mogu pomoći. Budite ljubav, saosećanje i radost u svom telu i duši.

Dobro došli! Namaste!Ponedeljak/petak od 19.30 - 21.00

Cena mesečne članarine: 2500din


Na vrh