Poreklo reči yoga potiče od sanskritske reci yuj, što znaci ujediniti, jedinstvo. To u suštini znači da je joga način balansiranja tela, uma i emocija.

Postoje predrasude još i danas da vežbanje yoge podrazumeva da ne jedete meso, ne pušite i hranite se zdravo. Ono što se zaista dešava jeste da praktikujući yogu duži vremenski period to sve nastaje kao prirodna posledica otpuštanja nečega što nam više nije potrebno, a ne nešto što se podrazumeva i nameće. Isto je vezano za odnos yoge i religije. Možete da budete hrišćanin, musliman, jevrejin, budista, hinduista. Ne postoje uslovi koje trebate da ispunite da bi se bavili jogom.

Današnji brz tempo života, stres i nepovezanost čoveka sa prirodom glavni su uzročnici nastanka bolesti. Praktikovanje joge utiče na celokupno fizičko, mentalno i emotivno zdravlje, izbacuje nagomilani stres, tenziju i napetost, koji se nakupljaju svakodnevno u nama i puni nas pozitivnom energijom. Yogom razvijamo fleksibilnost, gipkost i opuštenost celog tela ali i um i emocije dovodimo u stanje opuštenosti i balansa. Prednost yoge u odnosu na klasičnu fizičku aktivnost je što ne aktivirate samo telo, nego i umu i emocijama pružate potrebnu aktivnost i opuštanje. Ovo se postiže pomoću fizičkih vežbi, tehnika disanja, tehnika meditacije i relaksacije.


Sreda/petak od 21.00 - 22.00

Cena mesečne članarine: 2500din


Na vrh