info@centaromega.com


Cena: 1700din (40min)

Šta je to yumeiho masaža?


Nepravilno držanje izaziva poremećaj ravnoteže celog tela i onemogućava pravilan rad unutrašnjih organa pa može dovesti do pojave mnogih, ponekad i teških bolesti. Japanskom terapijom Yumeiho moguće je težište tela vratiti u idealan položaj i ukloniti mnoge zdravstvene probleme.
Simetrija je prvobitno, normalno i zdravo stanje ljudskog tela. Prema japanskom terapeutu i osnivaču Yumeiho terapije Masayuki Saionjiju kad je telo simetrično, misići i tkiva su meki, a cirkulacija krvi dobra. Ali, ukoliko dođe do poremećaja te ravnoteže i telo izgubi prvobitnu simetriju, može doći do nastanka problema lokomotornog sistema, ali i razvoja bolesti unutrašnjih organa. Yumeiho masažom ponovo se uspostavlja simetrija tela, ublažavaju ili uklanjaju bolovi u leđima i vratu, neki oblici glavobolja te bolovi vezani uz kičmeni stub. Osim toga, pozitivno deluje i na brojne druge tegobe koje nastaju kao posledica poremećaja težišta tela, od prekomerne ili nedovoljne telesne težine do digestivnih, respiratornih i ginekoloških problema, bolesti srca i krvnih sudova.
Yumeiho se bazira na "principu povratne sprege". Ukoliko se meka tkiva omekšaju i opuste, kosti i zglobovi se mogu lakše namestiti u pravilan položaj. Važi i obrnuto, odnosno ako se koštano-zglobne strukture stave u pravilan i funkcionalan položaj tada se i mišići i tetive povlače iz zategnutog položaja.

Terapija je sačinjena od tri komponente koje se međusobno izmenjuju i nadopunjuju. Prva sadrži metode gnječenja, a druga metode pritisaka (presure). Njihova je svrha omekšavanje i opuštanje mekih tkiva. Treća komponenta obuhvata metode nameštanja koštano-zglobnih struktura.

Kako izgleda tretman?

Tokom tretmana pacijent leži na strunjači, ali ima i nekih zahvata koji se rade u sedećem ili klečećem položaju. Poželjno je da osoba bude obučena u udobnu pamučnu odeću koja ne sputava pokrete.
Kome se preporučuje?

Yumeiho terapija daje odlične rezultate kod osoba koje imaju probleme s kičmenim stubom. Pokazala se korisnom kod osoba koje zbog prirode posla dugo vremena telo drže u istom položaju, poput it-evaca, muzičara, blagajnika i slično. Tehnika se sve više koristi i kod mnogih sportista preopterećenih svakodnevnim intenzivnim treninzima kao što su rukometaši, atletičari, naročito plesači. Yumeiho masaža je odlična pomoć sportistima jer se njome mogu opustiti mišići, poboljšati cirkulacija te rešiti problemi s ligamentima i zglobovima. Isto vredi i za osobe starijeg doba, kod kojih je delotvorna za rešavanje tegoba vezanih uz slabu cirkulaciju, nedovoljno kretanje, loše držanje i ostale probleme koji su ustvari akumulisani tokom celog života.

U videu ispod lepo je objašnjena razlika između kiropraktike i yumeiha:

info@centaromega.com


Cena: 1700din (40min)

ADRESA:


Augusta Cesarca 18

21000 Novi Sad,

Drugi sprat, stan 21

KONTAKT


Telefon: 0658312489

email: kontakt@centaromega.com

skype: bojana@centaromega.com

RADNO VREME


Ponedeljak - petak

07:00 - 22h

Subota - nedjelja

07:00 - 20h


Na vrh